FCI:  352/05

Tenyésztő: Ölvedy Attila és Ildikó

Már gyerekkoromban szerettem volna, hogy legyen kutyám, a férjem úgyszintén de saját kutyánk sohasem volt. Azt, hogy lesz kutyánk akkor döntöttük el, amikor a férjem megbetegedett és többet volt kórházban, mint itthon. Lelkileg ezt a tényt nem volt könnyű feldolgozni, főleg azt ,hogy 1998 – tól rokkantnyugdíjas lett.

Sokat gondolkodtunk rajta, melyik fajta lenne számunkra ideális. Egyet azonban tudtunk, hogy intelligens, barátságos és békeszerető fajtát szeretnénk. Ekkortájt hallottam a rádióban, hogy Bill Clinton szintén kutyát vásárolt  magának és hosszas töprengés után a labrador  mellett döntött. A labrador fajtajellegzetességének áttanulmányozása után  elhatároztam, hogy annak ellenére, hogy ezt a fajtát még nem is ismerjük, születésnapjára meglepem vele a férjemet. Ismerős kutyásokat kértem meg, hogy segítsenek nekem  felkutatni egy eladó  kölyökutyát.

Így érkezett hozzánk 1998 .február  4 – én egy kis fekete labrador lány ,  Zora a Fehér akác kennelből, Janega István  közismert tenyésztőtől és küllembírótól.

Zora családtag lett, megváltoztatta a mindennapokat, sok-sok örömet és szeretetet kaptunk tőle.

Azóta is tart a fajtával a szerelem.

2003–ban vásároltunk egy fürge kis csokiszínű gombócot  Mimit, szintén a Fehér akác kennelből. Ekkor döntöttünk úgy, hogy tenyészállomást alapítunk. Mimi lett az Ursa Minor tenyészállomás alapítója. Célunk az egészséges, szép küllemű, jó vérmérsékletű utódok nevelése .